Tutak Anadolu İmam Hatip Lisesi

YENİ MAH. 417 SK. TUTAK ANADOLU İMAM HATIP LISESI BLOK NO 16 TUTAK / AĞRI
Vizyon
Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin temel ihtiyaçları olan bilgileri onlara verirken, eğitim-öğretim süreci içinde; yaşadığı toplumun değerlerine saygı gösteren, kendisine, ailesine ve ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getiren, haklarını koruyan ve başkalarının haklarına saygı gösteren, fikri, vicdanı ve irfanı hür, sevgi-saygı ve hoşgörülü bireylerin yetişmesi için örnek bir kurum olabilmektir.
Misyon
Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için; onları bilgili, kültürlü birer insan olarak yetiştirmek, öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışını yayılmasına katkıda bulunmak. 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verebilecek bireyler yetiştirmek için varız
Başarılar
Okulumuz öğrencileri 4.´sü düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlikler Yarışmasında Musiki Dalında Ağrı BİRİNCİSİ olmuştur.Ayrıca okulumuz öğrencileri Ağrı il genelinde yapılan Kur´an-ı Kerim okuma, Ezan okuma ve Hutbe yarışmalarında birincilikleri vardır. Arapça tiyatro ve şiir okuma da Ağrı birinciliklerimiz bulunmaktadır.
Yaya
Yeni Mahalle 401. Sk No : 28 04700Tutak/AĞRI